fredag 7. november 2008

Paneton i lange baner!!!

Paneton er en kake som peruanere spiser til jul. De minner veldig om norsk julekake, både i smak og utseende. Hvert år baker senteret mange paneton som de selger til folk rundt omkring. Noen skal ha kjempe mange, vi har f.eks. en bestilling på 1500. Det er mange paneton! Bakeren her på senteret baker 76 paneton hver eneste dag for å klare bestillingen. Noen av jentene, Thea og jeg hjelper til med å pakke panetonene i poser og lagre dem på et lager. Problemet er at dette lagret er ganske lite, det ble fullt etter 232 paneton. Lagret er dessuten et stykke fra bakeriet og vi må bære alle kakene bort til lagret. På et stekebrett er det plass til 8 paneton, det vil si at det blir mange turer fram og tilbake. Men det er bare deilig, for det blir ofte den eneste trimmen vi får.
Vi måtte selvsagt ha en liten fotosession med panetonene:


Paneton!
Alexandra og jeg pakker panetonene i poser
Thea flytter panetonene til lagret i en barnevogn

Sjefen for panetonlageret
Leidy og Thea

3 kommentarer:

Anonym sa...

hei kristinemor. Har lest siste innleggene dine idag. Syntes du kom så nært. Fint å høre om det du gjør, særlig om kakene som dere bakte. Kanskje jeg også må tenkte på julebaksten snart. Fint å høre at du trives så godt. skal hilse fra tante Kirsten. Hun har fått lest første inleggene dine, og synes det er interessant. Jeg er hos kåre og sølvi på fredagsvafler idag. De ber også å hilse deg. GUd velsigne og bevare deg. Varm klem fra mor :)

Anonym sa...

Hei Kristine!
Artig å lese om bakinga deres. Det blir nesten som å være med på julesalg..... Smaker Paneton bedre lagret enn nybaka?

bestemor og bestefar sa...

Hola querida nieta mia!Hemos leido tu ultima carta, y estaba muy conocido a nosotros. Recordamos el paneton, los besos y de todo!El tiempo aqui en el sur del Noruega esta un poco frio, pero esta lluviendo.No ha caido nieve todavia.Espero que entiende estas palabras de tu abuela.Dios te bendiga ricamente. Ten quidado!El abuelo manda saludos.